درمان ریزش موی سر

با روشهای مختلفی انجام میشود . نکته مهم اینست که باید ابتدا عوامل زمینه ای ایجاد کننده ریزش مو را کامل بررسی و علت یابی کنیم که مشکل اصلی از کجا است ! نکته مهم اینجاست که اگر فقط بخواهیم روشهای درمانی کار را پیش ببریم ممکن است از علت زمینه ای ایجاد کننده غافل بشویم ، مثلا بواسطه یک کم خونی و کاهش خونرسانی به فولیکول مو ، مشکل ریزش مو پابرجا میماند . درحالیکه با انجام یک آزمایش خون ساده و مصرف داروهای مربوطه برای درمان کم خونی ، همزمان مشکل ریزش مو هم برطرف میشود .

 

پس بطور خلاصه باید از ابتدا بطورکامل با انجام آزمایشهای مختلف به فکر پیدا کردن علت ریزش مو باشیم . تا بتوانیم بهترین مسیر درمان را مشخص کنیم . علل ریزش مو به دو دسته مهم  ارثی و غیر ارثی تقسیم میشود که ما به علل ارثی کاری نداریم . ولی نکته مهم این است که عوامل غیر ارثی میتواند باعث تشدید ریزش مو در افرادی که مشکل ارثی دارند بشود .

 

 

یکی از  مهمترین علل غیر ارثی ریزش موی سر ، اثرات هورمونهای جنسی روی فولیکول مو است . در بدن آقایان و خانمها هورمون جنسی تستوسترون وجود دارد که بوسیله آنزیم 5_آلفاردوکتاز به دی هیدروتستوسترون DHT تبدیل میشود . این ماده قاتل سلولهای فولیکول مو است و باعث تخریب فولیکول مو میشود . در بدن آقایان میزان این هورمون بیشتر است و طبیعتا بیشتر ریزش مو دارند.

 

مشکل بعدی کاهش گردش خون و کمبود خون رسانی به فولیکول مو است که بیشتر بر اثر استرس و فشار عصبی تشدید میشود . وقتی افراد در استرس مداوم هستند مثلا سرد شدن اندامها و کف دست داریم یعنی میزان خون رسانی محیطی کم میشود و این به معنای آن است که میزان خون رسانی به فولیکولهای مو کم میشود . افراد مواقعی که نزدیک امتحانات سخت و کنکور و غیره هستند ریزش موی سر را بسیار بیشتر تجربه می کنند.

 

یکی دیگر از علل مهم ریزش موی سر کمبود ویتامینها و مواد معدنی است . سلنیوم ، مس ، روی ،و ویتامینهای گروه ب و ث بسیار مهم و اصلی برای رشد و نمو فولیکول مو است .

 

با مصرف مولتی ویتامینها به همراه مزوتراپی میتوان این مشکل را زود برطرف کرد.